When Bone Skewer is played from hidden, can I choose another battlefield other than the battlefield it was hidden?

unverified
FAQ #13189·asked by Evee·November 3, 2026·Rules v1.5
Answer

No — if you play Bone Skewer from face down, the battlefield you choose must be the one it was hidden at and played from.

Bone Skewer's instruction makes a unit get played, so applies: a hidden spell (or hidden permanent's play effect) that causes you to play a unit forces you to play it at the battlefield the spell was played from. The "choose a battlefield" line collapses to your own hidden battlefield — you can't reach across to force a unit onto a different one. The play is still legal because your own battlefield is always a valid choice, so the spell resolves normally, just locked to that location (FAQ #13108).

If you play Bone Skewer from hand for its cost at Action timing instead, you're free to pick any battlefield.

References

Suggested answer — derived from the references below

Rules

Core Rules 2026-10-09 > Section 800: Keywords > Rule 811.1

Core Rules 2026-10-09 > Section 800: Keywords > Rule 811

Core Rules 2026-10-09 > Section 400: Section 400 > Rule 422

Related Cards

Does this answer look correct?

0

Sign in as an arbiter with more than 50 reputation to verify answers. Learn more →

Comments (0)

No comments yet.

Log in to comment.

Open Proposals (0)

No pending proposals.

Log in to propose edits.