If you enter in showdown and you play Stupefy, when do you draw a card: after combat resolves, or on the action of Stupefy?

unverified
FAQ #13197·asked by Emiloff·November 3, 2026·Rules v1.5
Answer

Yes — you draw as part of Stupefy's own resolution, the moment the spell resolves, not after combat.

Stupefy's ability is "Give a unit -1 might this turn, to a minimum of 1 might. Draw 1" — both effects execute together in written order when the chain item resolves (), so the card is in your hand before the Showdown closes and before the Combat Damage Step.

Timing-wise: you play it during the Showdown (it's Reaction, so it can go on the chain at Reaction timing), it sits on the chain, and if your opponent passes, it resolves and you draw right then. The sooner you resolve it, the sooner you draw — which matters because the new card can be played later in that same Showdown/chain if it's Action or Reaction.

References

Suggested answer — derived from the references below

Rules

Core Rules 2026-10-09 > Section 300: Playing the Game > Rule 347

Core Rules 2026-10-09 > Section 300: Playing the Game > Rule 348

Core Rules 2026-10-09 > Section 400: Section 400 > Rule 424

Related Cards

Does this answer look correct?

0

Sign in as an arbiter with more than 50 reputation to verify answers. Learn more →

Comments (0)

No comments yet.

Log in to comment.

Open Proposals (0)

No pending proposals.

Log in to propose edits.